Десетки коли на автоинструктори блокираха жълтите павета.  Обучителите се събраха

...
Десетки коли на автоинструктори блокираха жълтите павета.  Обучителите се събраха
Коментари Харесай

Автоинструктори блокираха жълтите павета, срещат се с Вълчев и Желязков

Десетки коли на автоинструктори блокираха жълтите павета. 

Обучителите се събраха през днешния ден по обяд на митинг в центъра на София, с цел да се разгласят срещу увеличението на часовете за кормуване и въвеждането на GPS система.

Основното им искане е неотложно да бъде анулирана заповедта на министъра на образованието и науката от 15 ноември 2019 година за нарастване на броя на часовете по кормуване от 31 на 42. Тази смяна е тясно обвързана с въвеждането на нова система за надзор върху практическото образование на водачите (GPS). Начинът на въвеждане на системата за надзор от Министерството на превоза обаче даде съображение на огромна част от специалистите в сферата да се усъмнят, че става въпрос за корупционна скица.

Колите на автоинструкторите бяха блокирали площад " Батенберг " още от 12 ч., а тъкмо в 13 ч. протестиращите потеглиха към министерството на образованието, с цел да внесат декларацията с настояванията си.

Малко по-късно просветният министър Красимир Вълчев одобри представителите на стачкуващите на среща.

Очаква се по-късно протестиращите да тръгнат към транспортното министерство, където да срещнат и министър Росен Желязков с настояванията си.

Очаквайте подробности
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР